Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа Кауфмана і Грановського: САП завершила слідство щодо злочинної організації в Одесі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування у справі злочинної організації в Одесі, в якій фігурують бізнесмени та посадовці міської ради.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. У справі фігурують: бізнесмен-співорганізатор схеми; народний депутат 4-го скликання, який був співорганізатором; їхня довірена особа; перший заступник Труханова; заступниця Труханова; керівник апарату виконавчого комітету Одеської міськради.

Бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Боруховича (Грановського) НАБУ та САП вважає співорганізаторами злочинного угрупування. За версією слідства, вони тримали на контролі Одеську міську раду, контролювали питання забудови в Одесі, впливали на розпорядження коштів місцевого бюджету, а також на діяльність комунальних підприємств.

Фактично створена бізнесменами злочинна організація контролювала всі великі бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного на сесіях міської ради. Для цього, вважає САП, вони регулярно підкуповували депутатів і чиновників.

Нагадаємо, раніше Суд відправив до СІЗО екснардепа Олександра Грановського і його довірену особу. Бориса Кауфмана також взяли під варту, а ймовірні корумповані чиновники тим часом залишалися без підозр.  Пізніше заступники Труханова все ж таки отримали підозри – один вже зник. Зазначимо, наразі Кауфман заарештований у справі про аеропорт «Одеса», де ще більша застава – 268,4 мільйона гривень.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір