Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині хотіли відремонтувати селищну раду за 87,9 мільйона гривень: після розголосу витрати можуть знизитися вдвічі

Департамент розвитку територій Херсонської обласної державної адміністрації 8 грудня 2023 року оголосив тендер на Капітальний ремонт адміністративного будинку Великоолександрівської селищної рад. Сума, яку планували витратити на ремонт будівлі, побитої російськими снарядами, викликала подив у місцевих мешканців та журналістів. Однак очільник Херсонської ОВА вже виступив з заявою, що всі роботи виконувати не планують. Витрачатимуть гроші тільки на першочергові заходи для збереження будівлі. 

Очікувана вартість закупівлі, відповідно до даних порталу Prozorro, становить 87 940 918,80 грн. 

Наразі основна претензія до замовника — навіщо такий дорогий ремонт приміщення селищної ради, коли є низка інших першочергових потреб? До того ж Херсонщина і досі перебуває під щільним обстрілом росіян. Навіть попри те, що Велика Олександрівка має менший ризик обстрілу, є ризик що росіяни туди дотягнуться, тому подібні витрати видаються недоцільними.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін прокоментував критику на адресу Департаменту розвитку територій під час свого брифінгу. За словами Прокудіна, проведення ремонту дозволить фахівцям місцевої адміністрації, ЦНАПу, пенсійного фонду, соцслужби надавати послуги для 11 тисяч жителів громади.

Прокудін також повідомив про те, що згідно з проєктною документацією повне відновлення обійдеться у майже 88 млн грн. Але будуть проведені тільки першочергові роботи, завдяки чому вдасться зекономити понад половину бюджетних коштів.

«Зараз головне – не допустити подальшого руйнування будівлі та зробити, щоб людям було де працювати. Газони, облаштування території, благоустрій і все інше – почекає. Зараз є нагальніші проблеми», – наголосив керівник ОВА.

Зраз тендер на стадії подачі заявок. Чи бажає хтось взятися за ці роботи ще не відомо. Тим більше після того, як стало відомо, що чиновники і не планують витрачати ту суму, яку заявили. Зауважимо, що аукціон мають провести 16 грудня 2023 року, а роботи проводити – до кінця 2024-го.

Загалом це не єдина велика закупівля Департаменту розвитку територій Херсонської ОДА у Великій Олександрівці. Приміром, дитячий садок хочуть відремонтувати за 37,2 мільйона гривень. Закупівлю провели без тендера. Як і в ситуації з адмінбудівлею селищної ради, в закупівлі вже є скарги в Держаудитслужбу.

Так само на території Великоолександрівської громади, але вже на замовлення Великоолександрівської селищної ради, планують капітальний ремонт адміністративної будівлі сільської ради за адресою: вул. Миру, 27 в селі Трифонівка. Ціна питання — 7 721 537,80 грн. Тендер має відбутись 15 грудня.

Читайте також: НАЗК відкрило реєстр декларацій: що з деклараціями нардепів від Херсонщини?

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір