Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа «КРАЯНу»: ВАКС відмовився об’єднувати провадження проти Труханова та Дубового, через велику кількість учасників

Вищий антикорупційний суд відмовився об’єднувати провадження проти Одеського мера Геннадія Труханова з провадженням щодо колишнього нардепа Олександра Дубового. Правоохоронці обох підозрюють у причетності до розкрадання бюджетних коштів на придбанні заводу «КРАЯН» в Одесі.

Про це пише «Інтент». Так, проти об’єднання проваджень виступила прокурорка. На її думку, таке рішення призведе до затягування строків розгляду справи через велику кількість учасників в ній. Крім цього провадження стосовно Геннадія Труханова вже призначене до судового розгляду, а справа Олександра Дубового перебуває на стадії підготовчого судового засідання.

На об’єднані наполягали адвокати, адже обох фігурантів звинувачують в одному злочині. Виходить, що дві різні колегії суддів будуть досліджувати одні і ті ж докази, допитувати однакових свідків. 

Нагадаємо, Одеський міський голова серед обвинувачуваних у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 мільйонів гривень. За версією слідства, було придбано у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «КРАЯН» за вдвічі завищеною ціною. У січні 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру у справі Олександру Дубовому. 

Читайте також:

Справа КРАЯНу: Одного з фігурантів судитимуть окремо

Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір