Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині відремонтують колектор за 61 мільйон, бо дешевша фірма загубила сторінку з кошторису

Таїровська селищна рада, що на Одещині, уклала угоду на реконструкцію каналізаційного колектора з ТОВ «Укрспецоборудование». Значну дешевшу пропозицію єдиного конкурента «Спецінжиніринг Постач» відхилили, бо ця фірма загубила одну сторінку в документації. Журналісти знайшли значно завищені ціни в кошторисі переможця. 

Про це пишуть «Наші гроші». Так, каналізаційний колектор мають реконструювати до кінця 2024 року. Він розташовується на території Овідіопольського району. Закупівлю фінансують зі спеціального фонду держбюджету з покриттям ПДВ із місцевого бюджету. Роботи оплатять протягом 45 днів після виконання.

З ТОВ «Укрспецоборудование» конкурувало лише ірпінське ТОВ «Спецінжиніринг Постач», власниці Людмили Покровської. Воно пропонувало на 6% нижчу ціну, ніж компанія, яка виграла. Різниця в 6% становила 3,82 мільйона гривень.

Та цю пропозицію відхилили за невідповідність умовам. В одному з кошторисів не врахували кілька позицій. Це сталось через те, що у документі загубили одну сторінку, що видно з нумерації.

Скріншоти: Наші Гроші

Таким чином реконструкція, яку виконає ТОВ «Укрспецоборудование» обійдеться  в наступні суми. Найдорожчі будуть поліетиленові труби – 24,20 мільйона гривень. Це 40% вартості договору. Ціни труб удвічі вищі від ринкових.

Наприклад, одну трубу в контракті з переможцем врахували по 1 520 гривень за метр. Це майже вдвічі дорожче за ціну на сайті виробника «Трубполімергруп», де за аналогічний розмір пропонують 795 гривень.

Загальна ймовірна переплата на поліетиленових трубах становить від 8,54 мільйона гривень до 11,56 мільйона гривень. 

Така ж ситуація з електрозварними прямошовними та спіральношовними трубами. Їхня ціна врахована по 11 820 гривень за метр. Фірма «ЮТМК» продає її за 7 262 гривень за метр. А у фірми, яка загубила одну сторінку,  ці труби були за 7 995 гривень за метр. 

Зазначимо, Миколаївська фірма «Укрспецоборудование» очолюється Маргаритою Григорян. Володіють нею Анатолій Крилов із Миколаєва та Андрій і Максим Крилови з Лісок під Одесою. З 2016 року фірма брала участь у тендерах на загальну суму у 230,53 мільйона гривень, переважно в міського КП «Миколаївводоканал».

Читайте також: У Миколаєві на ремонті будівлі штабу бюджетні гроші «освоюють» сумнівні компанії

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір