Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа про хабарництво поліцейського з Кіровоградщини: штраф і частина застави на ЗСУ

Правоохоронець з Олександрії, який збирав «данину» за безліцензійний продаж цигарок, відбувся штрафом та «донатом» на ЗСУ. Суд призначив штраф поліцейському, який отримав хабар з продавчині контрафактних цигарок. Частину застави, яку він вніс, аби на час слідства не сидіти під вартою, перерахували на ЗСУ.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на вирок Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 12 грудня.

Згідно з матеріалами справи, Євгеній Скрипник, який обіймав посаду заступника начальника сектору дільничних офіцерів поліції превенції Олександрійського районного відділу поліції, у березні 2023 року повідомив підприємиці, яка торгувала в кіоску безліцензійними цигарками і вже за це притягувалася до адмінвідповідальності, що за хабар не складатиме на неї нові адмінпротоколи. Також гарантував, що її «не турбуватимуть» його колеги.

Вартість «послуги», каже слідство, становило 5 тисяч гривень на місяць. У разі відмови нібито пообіцяв проблеми й запропонував оплатити наперед 20 тисяч гривень, аби її 4 місяці не перевіряли.

Жінка натомість звернулася до внутрішньої безпеки Нацполу. Слідчі зафіксували передачу грошей у кілька етапів. Зокрема, 14 квітня правоохоронець отримав 5 тисяч гривень, а 6 червня ще 15 тисяч гривень.

У серпні обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. В рамках угоди він погодився передати частину коштів із внесеної за нього застави на ЗСУ.

У підсумку суд визнав його винним у прийнятті неправомірної вигоди службовою особою та присудив 25 500 гривень штрафу. Із застави  187,8 тисячі гривень, яку за правоохоронця вносили на час слідства, 60 тисяч гривень мають перерахувати на спецрахунок Нацбанку для ЗСУ, а решту – повернути йому.

Наразі, за даними з Реєстру декларацій, посадовець звільнений із посади. Присягу поліцейського він склав у 2019 році.

Що ж до ФОПа, яка торгувала безакцизними цигарками, за даними з порталу «Судова влада», йдеться про Зінаїду Кремінь. Згідно з інформацією в аналітичній системі Youcontrol, з 2017 року вона є фізичною особою підприємцем та займається роздрібною торгівлею продуктами і тютюном. У березні 2023 року суд оштрафував її на 3400 гривень за продаж контрафакту. Нових ухвал щодо неї станом на грудень в Реєстрі судових рішень немає. 

Читайте також: Ремонт укриття ліцею на Кіровоградщині: Дедлайн пропустили, а ціна значно зросла

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір