Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Великоолександрівська селищна рада на Херсонщині закуповує солодощі у підприємця, який боргував постачальнику

Великоолександрівська селищна рада планує укласти угоду про закупівлю 138 подарунків-солодощів на суму 49 887 гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Постачальником солодощів має бути місцевий підприємець — ФОП Ковалевич Едуард Володимирович. Щодо постачальника є свіжий судовий наказ — від 21 червня 2023 року — про стягнення з нього 64,5 тисячі гривень боргу. Йдеться про борг, який Едуард Ковалевич завинив ТОВ «Лого Транс» за Договором поставки товару від 19.03.2021. 

Загальний борг у вимогах компанії становив в розмірі 64 551,88 грн, з якої 40 489,16 грн — сума основного боргу, 11 543,43 грн 20 % річних, 12 519,29 грн інфляційних втрат та витрат зі сплати судового збору у розмірі 268,40 грн. «Лого Транс» за документами здійснив постачання товарів, але ФОП Ковалевич їх не сплатив. 

Суд видав наказ про стягнення всієї заявленої суми, тобто 64 551,88 гривні. Документ набрав чинності 21 липня 2023 року. Відтак, селищна рада на Херсонщині укладає угоду з підприємцем, який буквально нещодавно не виконав своїх зобов’язань перед постачальником навіть на меншу суму, аніж має намір сплатити рада.

За даними аналітичної платформи YouControl, виконавче провадження вже завершене, тож ймовірно цей борг з підприємця вже стягнули. Але виконавче провадження щодо пана Ковалевича, далеко не єдине. 

Зауважимо, що підприємець поставляє Великоолександрівській селищній раді, а саме КУ «Центр надання соціальних послуг» Великоолександрівської селищної ради, велику кількість різних товарів. В цілому чиновники селищної ради вже придбали у підприємця товарів на понад 185 тисяч гривень. 

Зауважимо, що в 2015 році Едуард Ковалевич висувався як кандидат в депутати Великоолександрівської районної ради від партії Європейська солідарність.

Читайте також: НАЗК відкрило реєстр декларацій: що з деклараціями нардепів від Херсонщини?

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

  1. […] Солодкі закупівлі у Великій Олександрівці: селищна рада закуповує солодощі у підприємця, який боргував постачальнику (судова справа була 2023-го року) і загалом має доволі багато виконавчих проваджень. Раніше цей підприємець балотувався в депутати. Читайте більше у матеріалі. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір