Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Під Одесою без торгів віддали підряд фірмі, повʼязаній з родиною нардепа

Чиновники Нерубайської сільської ради без конкуренції віддали підряд з капремонту дорожнього покриття в селищі Усатове фірмі «Енерго-Рост». Власник фірми повʼязаний з родиною нардепа Антона Кіссе. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», спираючись на дані Prozorro.

Відділ з питань економічного розвитку Нерубайської сільської ради провів закупівлю без використання електронної системи на понад 1,42 мільйона гривень. За ці кошти чиновники замовили капітальний ремонт дорожнього покриття в селищі Усатове по вул. Залізничників (на ділянці від мосту до №37).

Підряд віддали компанії ТОВ «Енерго-Рост». За даними аналітичної платформи YouControl, власником ТОВ «Енерго-Рост» є Роман Ставнічук. За даними clarity-project.info з 2018 року його компанія отримала 32 договори на майже 66 мільйонів гривень.

Роман Ставнічук також володіє фірмою «Навекастрой», яка отримала 97 підрядів на понад 116,5 мільйонів гривень. Ця фірма фігурує в кількох кримінальних провадженнях. В одному з них йдеться про передачу відкату чиновникам Августівської сільради на Одещині. Друга справа про привласнення грошей на ремонті асфальту для Одеської міськради.

Зауважимо, що Роман Ставнічук згадується в ЗМІ як помічники депутата Біляївської районної ради Петра Кіссе – брата діючого народного депутата України Антона Кіссе. Колись Петро Кіссе очолював КП «Міські дороги» Одеської міськради.

Брат Романа Ставнічука Ігор на останніх виборах балотувався до Одеської міської ради від «Блоку Дмитра Голубова». Ігор Ставнічук не так давно володів фірмою «Дорпроект-Юг», яка наразі переписана на Інну Філімонову. Остання, доречі, є директоркою ТОВ «Енерго-Рост». ТОВ «Дорпроект-Юг» також активно заробляє на бюджеті, а особливо її полюбляють чиновники Нерубайської сільради. На Філімонову записано і ТОВ «Будлайф Південь», яка також користується попитом у чиновників, особливо в Нерубайську.

Прихильність чиновників до компаній Ставнічуків можна пояснити давнім знайомством братів-бізнесменів з очільником сільради. Адже діючий очільник Нерубайської сільради Олег Мішаглі колись був головою розформованої Біляївської районної ради, де Петро Кіссе був депутатом.

Читайте також: На Одещині скасували тендер на повторний ремонт школи на 300 дітей за 84 мільйони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір