Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Возити ковдри і бойлери»: Херсонське управління освіти розповіло, навіщо їм позашляховик за мільйон гривень

В управлінні освіти Херсонської міської ради стверджують, що на  авто зі спортивно-утилітарним типом кузова, підігрівом сидінь та керма, мультимедійною системою з монітором, круїз-контролем та датчиком дощу возитимуть бойлери і ковдри у пункти незламності. Хто возитиме — не зізнаються. 

Нагадаємо, управління освіти Херсонської міської ради закуповує автомобіль Hyundai Tucson за 1 124 900 грн. Про це повідомляв «Антикорупційний вимір» у листопаді 2023 року. Початкова ціна тендеру складала 1 135 300 грн. Тоді не вдалось дізнатись, яка мета придбання настільки дорогого авто для міста, яке перебуває під обстрілами постійно.

На інформаційний запит щодо того, хто стане відповідальною особою, за якою буде закріплене авто, управління освіти повідомило, що вважає цей запит зверненням громадян. В такому дусі управління відповідає на більшість інформаційних запитів редакції. Строки відповіді на звернення більші, ніж на запит, тож інформацію, хто водитиме авто, редакція все ще чекає. 

Втім, журналістам видання Вгору вдалось взяли коментар у очільниці управління освіти Наталі Журженко. Вона і повідомила, що попередню автівку викрали під час окупації, а нова машина потрібна чиновникам для об’їзду освітніх закладів Херсонської громади, загальна кількість з яких складає 151. 

За словами чиновниці, саме у школах та дитсадках розташовані «Пункти незламності», за які відповідають освітяни. Зокрема, за «комфортні умови» перебування там людей. Далі — пряма мова Наталії Журженко:

«Ось, наприклад, треба перевезти до пунктів незламності два бойлери, або п’ять ковдр на сховище. В малий автомобіль це не влазить. Можна замовити великий автомобіль з міської адміністрації, але для нього це замалий вантаж. Й кілька днів чекати доводиться, поки якийсь потрібний транспорт вивільниться. Тому шукали саме такий автомобіль, щоб надійним був і багажник місткий мав». 

Журналісти херсонського видання Гривна зауважили, що Hyundai Tucson за 1,1 млн гривень придбали фактично для «перевезення бойлерів та ковдр, хоча створений він явно не для таких цілей. Колеги зауважили, що у цього авто спортивно-утилітарний тип кузова, підігрів сидінь та керма, мультимедійна система з монітором, круїз-контроль та навіть датчик дощу. Перевозити ковдри і бойлери у скромніших умовах херсонське управління освіти не захотіло. 

Нагадаємо, що переможицею цього тендеру стала херсонська компанія ТОВ «Автопланета Плюс», яка фактично належить ексгендиректору державного концерну «Укроборонпром» Роману Романову та його родині. Ця компанія нещодавно отримала від Херсонської МВА пільгу на сплату земельного податку, як і низка інших компаній на території Херсона.

Читайте також: Третій тиждень грудня: Антикорупційний огляд Херсонщини

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір