Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Пов’язані фірми розіграли спецдозвіл на користування надрами гранітного кар’єру біля Кропивницького

Спецдозвіл на користування надрами Сухокліївського гранітного кар’єру, що поблизу Кропивницького, отримало ПП «Стройкерамика». Воно має ознаки пов’язаності з іншим учасником торгів. Тобто йдеться про антиконкурентні дії.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться на порталі «Прозоро.Продажі», Державна служба геології та надр України виставила на продаж спецдозвіл, що надає право протягом 20 років вести видобуток в гранітному кар’єрі Сухокліївський.

Початкова ціна лота склала 2,2 млн грн.

Аукціон провели за процедурою трираундового англійського аукціону. Він передбачає, що до початку аукціону учасники подають свої закриті цінові пропозиції. Потенційні покупці не знають, чи є ще конкуренти та не бачать ставки один одного. Електронна торгова система ранжує ставки учасників від найменшої до найбільшої і той, хто зробив найвищу цінову пропозицію має право останнього ходу в кожному з трьох раундів. Це дає йому найвищі шанси на перемогу.   

Під час аукціону, який відбувся 4 вересня, участь в торгах взяло ПП «Стройкерамика» з ціновою пропозицією 3,3 млн грн і ТОВ «Тімголд» з ціною 17 млн грн.

Втім, переможцем стало підприємство з нижчою ціною, адже «Тімголд» відмовилося підписати протокол торгів.

Схоже, цьому є своє пояснення. Засновником ПП «Стройкерамика» є ТОВ «Левелс Груп КР». Воно ж значиться засновником ТОВ  «Агро-Експерт-Центр», бухгалтеркою якої за інформацією з системи Youcontrol є Ганна Гетманець. Водночас вона є засновницею ТОВ «Тімголд», яке «конкурувало» на торгах з продажу спецдозволу з ПП «Стройкерамика».  

Директором ПП «Стройкерамика» є Віктор Згама, який раніше очолював ВАТ «Кіровоградський кар’єр». Вказане товариство до 2017 року володіло дозволом на видобуток у цьому кар’єрі. Власником ВАТ був Олександр Крившенко, кропивницький підприємець і партієць «Батьківщини». Разом з Віктором Згамою перед останніми місцевими виборами заснував ГО «Довіра та турбота», яка фігурувала під час передвиборчої кампанії поряд з ВО «Батьківщина».

Також важливо зазначити, що у документації ПП «Стройкерамика» і ТОВ «Тімголд» вказана однакова адреса – вулиця Автолюбителів, 5. За цією адресою знаходиться будівля підприємства «Гранторг», яке після банкрутства ВАТ «Кіровоградський кар’єр» купило його майновий комплекс. Засновником «Гранторгу» є згадане «Левелс Груп КР». 

Читайте також: У Кропивницькому райрада замовила адресні вказівники за 8 тисяч у фірми, яку очолює депутатка

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір