Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївський порт «підкинув грошенят» компанії, пов’язаній із екснардепом Борисом Козирем

Миколаївська філія ДП «Адміністрація морських портів України» уклала угоду на послуги плавзасобів вартістю 1,1 млн грн. Послуги весь 2024 рік буде надавати ТОВ «Марконі».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Для визначення підрядника держпідприємство торги не проводило. Послуги замовили на весь 2024 рік.

Компанію «Марконі» зареєстрували у 2002 році в Миколаєві. Засновником ТОВ значиться фонд «Байлот», власником якого до 2022 року був колишній народний депутат Борис Козир. 

Компанія «Марконі» згадується в розслідуванні програми «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») опублікованому в 2018 році «Миколаївський порт: бізнес «для своїх»». Миколаївський центр журналістських розслідувань у 2019 році писав, що Борис Козир може використовувати свій депутатський мандат для отримання преференцій з державного бюджету та розвитку цього бізнесу.

Борис Козир неодноразово балотувався до Верховної ради, але пройшов лише у 2014 році від Блоку Петра Порошенка. І вже з 2015 року компанія «Марконі» почала отримувати бюджетні підряди. Наразі підприємство уклало угод на загальну суму 27 млн грн.

Зазначимо також, що Козир  у 2014 році був заступником голови ДП «Адміністрація морських портів України» з економічних питань. З 2012 до 2014 року працював заступником директора департаменту державної політики в галузі морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України. 

Читайте також: «Відкати» за підряди чи «ручні» викривачі? Як на Миколаївщині бюджетні гроші ділять та корупціонерів карають

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір