Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині депутатку засудили за земельні махінації

Світлана Павленко, яка перебуваючи на посаді керівниці відділу земельних відносин Заваллівської селищної ради Голованівського району, вимагала від підприємця хабар, визнана винною у зловживанні службовим становищем. Павленко є депутаткою Голованівської райради, обрана від ОПЗЖ.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з вироком Ульяновського райсуду Кіровоградської області від 22 грудня, у лютому 2023 року до земвідділу селищної ради звернувся підприємець щодо отримання земельної ділянки в оренду під автомийку самообслуговування.

Як каже слідство, очільниця відділу відповіла, що така ділянка є на території Заваллівської громади й запропонувала користуючись своїми давніми зв’язками у селищній раді повпливати на депутатів задля позитивного рішення. За свою «послугу» попросила 2 тисячі доларів, які необхідно було передати після голосування ради за надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо продажу права оренди ділянки.

Надалі посадовиця проінструктувала підприємця, що необхідно підшукати когось зі знайомих для участі в аукціоні, адже торги відбудуться за наявності двох учасників. 21 березня 2023 року вона зателефонувала чоловіку й повідомила, що той може приїхати за рішенням сесії селищної ради. Наступного дня вони зустрілися у кафе у селі Новоселиця. Павленко віддала підприємцю рішення та отримала від нього хабар. Після цього її затримали правоохоронці.

На суді жінка визнала провину, пояснила, що кошти потрібні були на лікування матері, яка перебуває на її утриманні.

У підсумку суд визнав жінку винною у зловживанні службовим становищем. Оскільки вона провину визнала, сприяла розкриттю злочину, правопорушення є нетяжким і раніше до відповідальності жінка не притягувалася, їй присудили штраф 34 тисячі гривень.

За даними Реєстру декларацій, Павленко звільнена з посади.

Читайте також: У Кропивницькому райрада замовила адресні вказівники за 8 тисяч у фірми, яку очолює депутатка

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір