Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заступник мера на Одещині брав відкати з підрядників за перемогу у тендері — прокуратура

Правоохоронці затримали заступника голови міської ради на Одещині під час отримання хабаря. Його підозрюють в організації схеми отримання відкатів з підрядників. 

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Заступник голови міськради обіймав посаду начальника управління житлово-комунального господарства й відповідав за проведення тендерів. Як пише видання «Думская», йдеться про заступника мера міста Южне Дмитра Любівого. 

Слідство вважає, що він налагодив схему, при якій систематично отримував хабарі від підприємців, натомість чиновник мав посприяти перемозі цього підрядника на тендері. 

Надалі з проплаченим переможцем міськрада укладала договори на виконання будівельних робіт. Відкат посадовцю складав 10 % від суми договору.

Правоохоронці затримали чиновника біля приміщення міськради одразу після отримання 51 тисячі гривень від підрядника. Останній мав виконати ремонт у приміщенні мобілізаційного відділу виконкому. Чиновнику повідомили про підозру, йому готують запобіжний захід та збираються відсторонити від посади. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: «Відкати» за підряди чи «ручні» викривачі? Як на Миколаївщині бюджетні гроші ділять та корупціонерів карають

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір