Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Охороняти заповідник «Ольвія» буде компанія, яку зареєстрували трохи більше як рік тому

Другий договір на послуги охорони укладає Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія» з очаківським ТОВ «Безпека НБ», яке зареєстрували лише в вересні 2022 року. Тобто рік і три місяці тому. Охорона заповідника на рік обійдеться платникам податків у 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Примітно, що заповідник і минулого року уклав із вказаною компанією договір на послуги охорони. Хоча рік тому ці послуги коштували на 200 тис. грн дешевше. В обох випадках відкриті торги на вибір підрядника керівництво заповідника не проводило.

Статутний капітал охоронної фірми становить 1000 гривень. Власником ТОВ «Безпека НБ» значиться житель Очакова Миколаївської області Євген Бородін. Він фігурував ще в низці охоронних компаній як бенефіціар і директор. 

Скрін YouControl

Одна з них – ПП «Юг-Щит-І» – також регулярно отримувала бюджетні підряди. Наразі сума підписаних договорів цієї компанії складає 4,6 млн бюджетних грн. Найбільші — підприємство уклало із заповідником «Ольвія».

Примітно, що бізнес-партнер Євгена Бородіна по компанії ПП «Молнія» Євгеній Стороженко може бути причетним до кримінальної справи щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – людина з таким же ПІБ проходила як обвинувачений у 2015 році.

Скрін YouControl

А інший бізнес-партнер Бородіна по компанії «Юг-Щит-І» Сергій Закусілов, схоже, подавався до миколаївської філії Державного бюро розслідувань. Але не пройшов.

Скрін YouControl

Читайте також: «Відкати» за підряди чи «ручні» викривачі? Як на Миколаївщині бюджетні гроші ділять та корупціонерів карають

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір