Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Любимчик» миколаївських чиновників у новому році вже встиг отримати бюджетний підряд

Миколаївський департамент житлово-комунального господарства без проведення відкритих торгів уклав угоду на проведення капітального ремонту житлового будинку на Крилова, 15. Вартість робіт складає 2,2 млн бюджетних грн.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Роботи підрядник має завершити до 1 квітня 2024 року. Примітно, що укласти договір чиновники змогли лише з третьої спроби – торги, оголошені 30 жовтня і 7 листопада 2023 року, скасовували, начебто через відсутність пропозицій.

Виконувати роботи буде «любимчик» миколаївських чиновників, який регулярно отримує бюджетні підряди, компанія «Автобіолюкс». Станом на зараз вказана компанія вже уклала угод на загальну суму 44,5 млн бюджетних грн. Найбільше контрактів компанія підписала із миколаївським департаментом житлово-комунального господарства.

ТОВ «Автобіолюкс» зареєстрували 2005 року в Миколаєві в житловому будинку. Власником компанії вказаний миколаївець Володимир Макаренкін. Він також є бенефіціаром ТОВ «Пік-гарант», яке теж отримує бюджетні підряди. Наразі ця компанія підписала угод на загальну суму 28,8 млн бюджетних грн.

Як з’ясував Миколаївський центр журналістських розслідувань, компанія «Автобіолюкс» раніше неякісно ремонтувала дахи будинків та затопила школу.

«Раніше перевірки Державної архітектурно-будівельної інспекції за вимогою СБУ виявили містобудівні порушення під час ремонту дахів чотирьох багатоповерхівок. Інстанція намагалася оштрафувати департамент ЖКГ та ТОВ «Автобіолюкс» на 703,5 тис. грн. Також підрядник затопив миколаївську школу №39. Ремонт даху розтягнувся на два роки. Працівники «Автобіолюксу» пошкодили два приміщення, через що класи затопило і в них обсипалась штукатурка. Крім цього, за словами директорки школи, постраждав і майданчик, на який скидали будівельні матеріали», – пише видання.  

Читайте також: Захоплення приватних будинків і яхт-клубу: як російські окупанти Херсонщину «звільняють»

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір