Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання коштів на одеському «Краяні»: ВАКС розпочав розгляд справи по суті

10 січня відбулось засідання по суті щодо справи одеського заводу «Краян». До цього підготовчі засідання тривали 2,5 років. 

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, засідання у ВАКСі щодо справи «Краяну» за обвинуваченням Одеського міського голови Геннадія Труханова та інших посадовців міськради відбулось 10 січня. Прокурор САП оголосила короткий виклад обвинувального акту.

На наступному засіданні, яке заплановане на 17 січня, мають відбутись виступи сторін зі вступними промовами.

Нагадаємо, Нагадаємо, Одеський міський голова серед обвинувачуваних у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 мільйонів гривень. За версією слідства, було придбано у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «КРАЯН» за вдвічі завищеною ціною. 3 жовтня 2018 року ця справа перебувала на розгляді в Малиновському районному суді Одеси.

4 липня 2019 року Малиновський районний суд оголосив виправдувальний вирок Одеському міському голові та іншим фігурантам. Прокурори САП подали апеляційну скаргу, і 11 лютого 2021 року ВАКС її задовольнив, скасувавши виправдувальний вирок та скерувавши справу на новий розгляд. 21 вересня 2023 року справу призначили до розгляду після 2,5 років підготовчого засідання.

Читайте також:

Справа КРАЯНу: Одного з фігурантів судитимуть окремо

Засідання по КРАЯНу перенесене – Труханов поїхав до Японії, проігнорувавши суд

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір