Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексзаступницю директора херсонського фіндепартаменту підозрюють у державній зраді

Колишній заступниці директора одного з департаментів Херсонської міської ради заочно  повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

Як з’ясувало видання «Кавун.City», мова про Ірину Цибульську, яка до окупації обіймала посаду заступниці директора Департаменту бюджету і фінансів, начальниці управління фінансів галузей виробничої та невиробничої сфери. Аналогічну посаду вона обіймала і в окупантів. 

За даними слідства, у липні 2022 року жінка пішла на співпрацю із ворогом та отримала посаду в окупаційному органі влади «ВГА города Херсона». Покладені на неї функції виконувала під вигаданим прізвищем – Ірина Гурська. Також слідство повідомило, що вона комплектувала штат псевдоустанови, запрошувала на роботу колишніх колег. Виконуючи накази окупаційної влади, координувала питання формування «бюджету міста», його видатків та виконання.

Після звільнення Херсона Цибульська втекла на тимчасово окуповану територію, де продовжує працювати на посаді. За різними повідомленнями, наразі Цибульська перебуває в Криму, звідки вона родом (народилась 1961 року у Севастополі).

В Департаменті житлового господарства працював і чоловік Ірини — Сергій Цибульський. 

Востаннє Ірина Цибульська подавала декларацію за 2020-й рік. Тоді вона заробила на посаді заступниці директора департаменту 459 423 грн за рік, а її чоловік у херсонському департаменті ЖКГ — 322 084 грн. Чоловік Ірини звільнився з департаменту ЖКГ, де очолював відділ екології, у 2021 році.

Читайте також: Захоплення приватних будинків і яхт-клубу: як російські окупанти Херсонщину «звільняють»

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір