Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Улюбленець мера з Одещини заробляє на харчуванні дітей

Навчальні заклади в місті Балта на Одещині активно закуповують продукти харчування у ФОПа, якому минулого року мер цього міста допоміг розвинути власний бізнес. Місцеві журналісти факт підтримки підприємця владою та витрачання грошей на його бізнес з кишені громадян подавали як здобуток. Здобувши досвід облаштування туалету, пандуса та зони відпочинку на пляжу, підприємець отримав без конкурсу підряд на постачання харчів дітям.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

За даними порталу публічних закупівель Prozorro, лише за 15 днів січня 2024 року заклади освіти в місті Балта придбали в одного постачальника продуктів харчування на понад 1,39 мільйона гривень. Йдеться про закупівлі Балтського ліцею №2 та дитячих ясел-садка №3 «Оленка», які без використання електронної системи за цей період підписали вісім угод з ФОПом Євгеном Бойчуком. Керівництво цих закладів закуповували у нього овочі, фрукти, сири, яйця та мʼясо.

За даними YouControl Євген Бойчук 1992 року народження з Балти займається роздрібною торгівлею продуктами, напоями та тютюновими виробами. Підприємцем він став в лютому 2020 року. Згідно з даними аналітичної платформи clarity-project.info, одразу після реєстрації він почав активно заробляти на підрядах в Балті.

Загалом, про Євгена Бойчука відомо не дуже багато. Колись він був в складі засновників балтської партійної організації ВО «Батьківщина». У 2015 році балотувався від неї до Балтської районної ради.

Однак виданню «Новинар.City» вдалося дізнатися, що бізнес-інтереси Євгена Бойчука та його друга Олега Паламарчука допомагає просувати сам міський голова Балти Сергій Мазур. 

Минулого року підприємці отримали від мера пропозицію заробляти на міському пляжі. Завдяки бюджету міста бізнесменам допомогли облаштувати зону відпочинку мати прибуток з торгівлі та надання послуг, повідомили журналісти видання. За словами самого ж Євгенія Бойчука, міська рада на 90% забезпечує їх матеріалами для облаштування пляжу, де вони заробляють.

Цікаво, що в статті ситуація, коли чиновники так опікуються двома молодими підприємцями, майже повністю забезпечуючі потреби їхнього бізнесу коштом громади, подається у позитивному ключі. 

Читайте також: Ананаси «не пройшли»: Визирська сільрада скасувала закупівлі на понад 3,5 мільйона після розголосу

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір