Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонський університет 340 тисяч гривень заплатить за послуги своїй викладачці

В системі Prozorro з’явились дві закупівлі правничих послуг Херсонського державного аграрно-економічного університету на правничу допомогу на умовах абонентського обслуговування у вигляді консультування та представництва. Кожна з послуг вартує 170 тисяч гривень. Послуги вирішили купувати у викладачки цього ж університету, науковим керівником якої є ректор. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Йдеться про дві закупівлі у адвокатського бюро Наталії Черевко. Відповідно до даних YouControl, адвокатське бюро працює вже три роки.

Відповідно до даних Національної асоціації адвокатів України, Наталія Черевко має свідоцтво адвокатки з 2020 року.

Втім, Наталія Черевко – не лише викладачка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук: у червні 2023 року вона захистила дисертацію кандидатки наук під науковим керівництвом Юрія Кирилова – ректора цього ж університету, який власне підписав угоди і на правничі послуги у виконанні пані Наталії.

Наталія Черевко також була кандидаткою в депутатки Херсонської міської ради від «Слуг народу» у 2020 році. Депутатом, втім, обрали її керівника – і її кандидатської дисертації, і фактичного керівника в університеті — Юрія Кирилова. Також Кирилов був кандидатом в Херсонські міські голови у тому ж 2020 році від президентської партії.

У договорі на надання послуг Наталії Черевко зазначені розцінки на правничу допомогу, зокрема представництво в судах. Дійсно ХДАЕУ має справи в судах різних інстанцій, зокрема щодо повернення коштів за навчання та справ про колабораціонізм, а Наталія Черевко представляє там інтереси закладу. Втім, ми запитали у Юрія Кирилова, чи не вбачає він у такій закупівлі конфлікт інтересів. Наразі відповідь ще не надійшла. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що ХДАЕУ придбав вживане авто за 570 тисяч гривень.

Юрій Кирилов – депутат Херсонської міської ради від «Слуги народу». В попередньому скликанні також був депутатом, але від «БПП». І хоча в нинішній каденції Кирилов відвідував пленарні засідання сесій міської ради, то в попередній був одним із топпрогульників депутатського корпусу. 

Кирилов балотувався також і в народні депутати у 2019-му: мажоритарником від партії «Європейська солідарність». Посів третє місце, набравши 9,20% голосів виборців. В мери Херсона у 2020-му він вже йшов від «Слуг народу» і набрав 10,50%, що забезпечило йому четверте місце. 

Саме під час виборчої кампанії 2019-го року Юрій Кирилов використав пісню гурту «Антитіла» у своєму агітаційному ролику без дозволу гурту. Доктор наук, який має авторські патенти на винаходи й мав би знати особливості застосування авторського права, мотивував це тим, що ролик – подарунок студентів. До суду справа не дійшла, ролик швидко видалили з усіх соцмереж. Особливо цікавою ця обставина є ще й тому, що Кирилов викладає на кафедрі публічного управління, права та гуманітарних наук і є науковим керівником робіт із права. 

Читайте також: Судитимуть багаторічну очільницю ліфтової компанії в Херсоні

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір