Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Співпраця з російською компанією та завищені ціни на продукцію: Антикорупційний огляд на Миколаївщині

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», в Миколаївській області чиновники регіону продовжують віддавати бюджетні кошти сумнівним компаніям. Зокрема таким, що співпрацюють з підприємствами країни-агресора. 

Наприклад, регулярно отримує бюджетні підряди в Миколаївській, а також низці інших областей України київська компанія «Склад сервіс Київ», яка навіть на початку повномасштабної агресії росії проти України продовжувала співпрацювати з російською фірмою «Ай пласт». Дана компанія працює в окупованому Криму і сплачує значні податки, які можуть іти зокрема на війну проти України.

З 2016 року компанія «Склад сервіс Київ» почала отримувати підряди за бюджетний кошт, уклавши таких угод на загальну суму понад 70 млн грн. При цьому навіть у 2022 році ТОВ «Склад сервіс Київ» співпрацювало із російською федерацією, імпортуючи звідти товари.

Примітно, що в компанії працює чоловік начальниці відділу моніторингу виконання управлінських рішень Міністерства енергетики України Альони Свіріденко Сергій Свіріденко. Роботу в Міністерстві, судячи з декларації, Альона Свіріденко отримала у 2016 році. З того ж року ТОВ «Склад сервіс Київ» почав отримувати бюджетні підряди.

Крім цього Миколаївський зоопарк уклав угоду із ФОПом на постачання риби за пів мільйона грн. Зареєстрований усього за два місяці до підписання угоди ФОП Новак Л.А. постачатиме за бюджетні кошти продукцію значно дорожче ринкових цін.

Також КНП «Миколаївський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» уклав угоду з адвокатом Василем Лушниковим вартістю 180 тис. бюджетних грн. За ці гроші адвокат має надавати закладу послуги юридичного консультування та юридичного представництва у 2024 році. 

Примітно, що заклад давно співпрацює із Василем Лушниковим. Однак його послуги наразі значно зросли в ціні. Наприклад, госпіталь у 2021 році уклав із Лушниковим угоду на рік за майже 50 тис. бюджетних грн, у 2022-му – за 70 тис. грн, а минулого року – за 120 грн

ФОП Лушников В.П. має популярність серед миколаївських чиновників і комунальників: станом на зараз він уже уклав угод на загальну суму 1,44 млн бюджетних грн. Найбільше договорів Василь Лушников отримав від миколаївського госпіталю ветеранів війни. 

Подорожчання послуг адвоката для госпіталю може бути пов’язано із запланованою реформою закладу. Як повідомляло видання «НікВесті» восени 2023 року, обласна влада має намір об’єднати Миколаївський клінічний госпіталь ветеранів війни з розташованою поряд обласною лікарнею. Вірогідно, госпіталь може намагатись оскаржити таке рішення через суд. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір