Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Романа Гринкевича затримали в Одесі — хотів перетнути кордон

Державне бюро розслідувань затримало в Одесі Романа Гринкевича – сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Їх разом з батьком підозрюють у закупівлі неякісного військового одягу для ЗСУ. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Затримали молодшого Гринкевича о сьомій ранку. Слідство встановило, що до Одеси він приїхав орієнтовно 17 січня. У місті він намагався домовитись про незаконний перетин кордону, щоб сховатись від правоохоронних органів в одній з країн ЄС. 

Сьогодні Романа Гринкевича доставлять в суд, щоб обрати йому запобіжний захід. Раніше йому повідомили про підозру, та кілька днів чоловік переховувався від правосуддя. 

Зазначимо, батько Романа Гринкевича – Ігор Гринкевич – приватний підприємець. Разом з сином він підозрюється в організації злочинного угрупування, яке заволоділо бюджетними коштами. Вони уклали договір з Міноборони України на постачання одягу та білизни військовим. Однак експертиза встановила, що бізнесмени надали неякісний одяг, який не відповідає технічним вимогам договорів. Розмір збитків Міністерства оборони України складає понад 934 млн гривень. 

Львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича працівники ДБР затримали в останні дні 2023 року. Гринкевич — один із найбільших постачальників Міністерства оборони, який за даними правоохоронців пропонував хабар у 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування. 

Кілька місяців тому Бюро відкрило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли, за даними правоохоронців,  23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

Відео: ДБР

Фото: ДБР 

Читайте також: Компанія, афілійована з Ігорем Гринкевичем, продовжує постачати продукти військовим на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір