Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Управління освіти на Миколаївщині закуповує «золоті» овочі та фрукти — постачальник фігурував в корупційному розслідуванні

Управління освіти Первомайської міської ради в Миколаївській області уклало угоду на постачання овочів та фруктів. Вартість договору складає майже 585 тис. бюджетних грн. Відкриті торги відомство не проводило. При цьому ціни за продукти значно завищені.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупок Prozorro.

Управління уклало угоду до 31 березня 2024 року. Відомство планує закупити 2,7 тис. кг яблук, 420 кг апельсинів, 380 кг мандаринів, 3,3 тис. кг бананів, 100 кг лимонів, 1,2 тис. кг білокачанної капусти та 760 кг цвітної капусти. При цьому вартість усіх товарів дорожче, аніж у супермаркетах. Хоча закупівля оптова, тож ціни мають бути дешевшими.

Наприклад, яблука управління закуповує по 40,5 грн за кг. А в супермаркеті яблука коштують у залежності від сорту до 23 грн, тобто на 40% дешевше.

Апельсини доступні в супермаркетах за ціною до 50 грн за кіло, мандарини – до 60 грн, банани – до 65 грн. Лимони можна придбати від 38 до 58 грн. Тобто перевищення ціни за бюджетні кошти може складати 50%.

Білокачанна капуста в супермаркетах вартує приблизно 15 грн за кг. А не 25 грн, як планують купувати в первомайському управлінні освіти. Завищена й ціна цвітної капусти – її можна придбати за 85 грн за кіло.

Постачальником «золотих» овочів і фруктів миколаївські чиновники обрали ТОВ «М’ясницький двір». Компанію зареєстрували 2010 року. Власником ТОВ значиться житель Первомайська Олег Цомін. 

Компанія регулярно укладає угоди на постачання продукції в Миколаївській, а також Одеській областях. Наразі сума укладених договорів складає понад 238 млн бюджетних грн.

При цьому ТОВ «М’ясницький двір» фігурувало в розслідуванні щодо завищених цін на продукцію, яку компанія продавала за бюджетні кошти управлінню освіти Южноукраїнської міської ради у 2017 році.

Ймовірно, тоді розслідування нічим не завершилось. Адже ТОВ продовжує отримувати бюджетні підряди, продаючи за кошти платників податків наддорогі товари.   

Читайте також: У Кропивницькому школа купила заморожені овочі за завищеними цінами

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір