Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Подробиці затримання голови громади в Одесі: підозрюють у заволодінні землею на узбережжі Дністровського лиману

Олега Німачука, голову Мологівської громади Білгород-Дністровського району, підозрюють у заволодіння земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману та спробі її легалізації. 24 січня працівники СБУ затримали очільника громади під час засідання групи «Прозорість та підзвітність» в приміщенні Одеської обласної військової адміністрації. 

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, підозрюваний використав фальшиві документи про те, що на узбережжі нібито є будівля, яка надавала право приватизації комунальної землі. Рішення про передачу ділянки у власність винесла сільська рада.

Таким чином ділянку безоплатно приватизувала підконтрольна очільнику громади людина. Це дало змогу підозрюваному заволодіти 0,25 гектара землі на узбережжі Дністровського лиману. 

Також слідство встановило, що підозрюваний планував продати землю за 12 тисяч доларів приватному підприємцю. Між офіційним новим власником землі та покупцем уже уклали попередню угоду купівлі-продажу, з якої голова громади отримав 3000 доларів авансу. 

Проте завершити угоду так і не вдалось. Олег Німачук отримав підозру, наразі йому готують обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що працівники СБУ повідомили про підозру Олегу Німачуку прямо в залі під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність», після чого вивели для проведення слідчих дій.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір