Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексначальнику охорони херсонської адміністрації морських портів повідомили про підозру у держзраді

Служба безпеки України повідомила заочну підозру у колабораційній діяльності ексначальнику служби охорони філії Адміністрації морських портів. У Центрі журналістських розслідувань розпізнали у підозрюваному Олександра Чегодаєва.

Слідство встановило, Чегодаєв Олександр Сергійович, уродженець Білогірська АР Крим, мешканець Херсона, добровільно перейшов на бік росіян під час тимчасової окупації Херсонської області. В липні 2022 року його призначили молодшим інспектором відділу охорони УФСИН Херсонщини – незаконно створеної окупантами тюремної структури для утримання і катування незаконно позбавлених волі людей.

У вересні 2022 року окупанти вивезли УФСИН з Херсона вглиб Херсонщини, де Олександр Чегодаєв продовжив працювати інспектором.

За даними ЦЖР, до повномасштабного вторгнення рф в Україну Чегодаєв працював начальником служби загальної охорони та режиму миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Також він працював в органах МВС України.

За скоєний злочин Олександру Чегодаєву заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності за ч.7 ст.111-1 КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років і конфіскація майна.

Олександр Чегодаєв під час навчання в Академії внутрішніх військ МВС України у Харкові і його грамота за участь у військовому параді у Києві. Фото з соцмереж, оприлюднене ЦЖР

Читайте також: Судитимуть багаторічну очільницю ліфтової компанії в Херсоні

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір