Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Учасниками схеми незаконного вивезення військовозобов’язаних за кордон на Одещині вважають двох поліцейських

Співробітники Державного бюро розслідувань в Одеській області викрили групу осіб, які займалися організацією незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Йдеться про двох правоохоронців, підприємця та місцевого мешканця.

Як повідомляє ДБР, підприємець організував схему заробітку на охочих уникнути мобілізації й залучив до неї місцевого мешканця та двох правоохоронців. Підприємець як організатор схеми шукав чоловіків призовного віку, які прагнули за гроші незаконно перетнути кордон. Для ухилянтів він підробляв документи про зняття з військового обліку за станом здоров’я.

Правоохоронці, залучені до схеми, відповідали за те, щоб чоловіки з фальшивими документами безперешкодно перетнули кордон. А місцевий мешканець – багатодітний батько – перевозив втікачів від служби на власному авто до Республіки Молдова. 

Кожен охочий уникнути мобілізації мав заплатити 7 тисяч доларів за схему. Наразі співробітники ДБР зафіксували чотири випадки, коли четверо ділків допомогли військовозобов’язаним перетнути кордон. Всім чотирьом учасникам схеми повідомили про підозру у незаконному переправленню осіб через держкордон.

Фото: ДБР

Читайте також: «Обслуговував до 5 осіб на тиждень» — нові подробиці у справі херсонського хабарника з військкомату

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір