Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексдиякон УПЦ (МП) з Одеси постане перед судом за відправку фейкових місіонерів за кордон

До суду передали справу колишнього диякона одного з храмів Одеси, якого затримали під час одержання хабаря. За гроші, як вважає слідство, він домовлявся, аби військовозобов’язаних чоловіків під виглядом місіонерів випускали за кордон. 

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, колишній диякон Української православної церкви (Московський патріархат) організував підробку листів від єпархії. Ці листи давали змогу військовозобов’язаним чоловікам тимчасово покидати країну для участі у культурно-духовних подіях в Німеччині. 

Диякон вигадував, що нібито військовозобов’язані чоловіки мають церковний сан і їдуть для просвітництва. Вартість такого незаконного виїзду за кордон обходилась в 4,5 тисячі доларів з людини. Диякона затримали, коли він передавав клієнту документи для виїзду за кордон й отримав за них гроші. 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що за інформацією телеграм-каналу Оперативний ЗСУ, затриманий — колишній диякон Одеської єпархії Дмитро Новіков, саме він придумав релігійний «стартап».

Читайте також: На Одещині чиновники продавали посвідчення моряків ухилянтам від військової служби

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір