Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Держреєстраторці з Одещини повідомили про підозру в виведенні курорту вартістю мільярд гривень з власності держави

Поліцейські повідомили про підозру державній реєстраторці з Одещини. Слідство вважає, що вона незаконно вивела з власності держави майно курорту «Куяльник» вартістю в мільярд гривень. 

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань, державна реєстраторка самовільно й незаконно змінила інформацію про власника курорту «Куяльник», який належав державі. Внаслідок її дій майно курорту вартістю майже мільярд гривень відчужили з власності держави. 

Жінці повідомили про підозру у несанкціонованих діях з інформацією. Їй загрожує позбавлення волі до шести років та позбавлення права обіймати певні посади. Зараз майно повернули державі. 

Раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала про те, хто може бути причетним до «викрадення» цілого курорту. «Куяльник» у 2019 році нібито «проголосив» себе Приватним акціонерним товариством лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця». Та об’єкти нерухомості санаторію належали власності Клінічного санаторію ім. Пирогова, в складі якого був курорт «Куяльник». 

Реєстрацією права власності для ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»  займалася держреєстраторка комунального підприємства «Агенція реєстраційних послуг» Ольга Станіславівна Морозова — колишня працівниця Держгеокадастру Біляївського району. 

У вересні 2019 року Ольга Морозова зареєструвала за ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» три спальні корпуси, поліклініки, грязелікарні, реєстратури, палацу культури, чотири кафе, каналізаційно-насосну станцію, котельну, бювет, туалет і навіть сторожку. Це будівлі курорту «Куяльник» на вулиці Лиманній, 170. Загальна площа склала 100 587 квадратних метрів. Детальніше про те, як відбувалось незаконне відчуження курорту «Куяльник», читайте тут.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір