Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чи представлятиме інтереси громади Херсона у кримінальній справі колаборант: Що кажуть в МВА

В судовому реєстрі досі можна віднайти кримінальну справу щодо ексочільниці херсонського управління розвитку об’єктів комунальної власності Аліси Вербицької, де інтереси Херсонської міської ради представляє біглий прибічник окупантів В’ячеслав Рощін. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на портал «Судова влада України». Редакція дізналася позицію Херсонській МВА щодо його статусу в справі зараз.  

Представником потерпілого — херсонської громади – у даній справі є В’ячеслав Рощін: фігурант бази Миротворець, який до окупації Херсона був головним спеціалістом  з питань взаємодії з правоохоронними органами юридичного відділу Херсонської міської ради, а під час окупації пристав на бік окупантів та отримав посаду в окупаційному департаменті фінансів — став так званим заступником міністра сільського господарства від окупаційної влади в департаменті фінансів окупантів. 

Джерело: База зрадників Херсону

Працює на росіян Рощін і зараз — зокрема брав участь в окупаційному кадровому конкурсі «Лідери відродження» і навіть хизувався досвідом у держструктурах.

«Антикорупційний вимір» отримав коментар у Херсонській МВА щодо його статусу наразі: Рощіна звільнили офіційно одразу після деокупації Херсона, в Херсоні він не працює. 

Відтак, зазначення його представником потерпілого у кримінальній справі щодо Аліси Вербицької, яка, до слова, теж на окупованому лівобережжі Херсона, — це особливість відображення на сайті судового реєстру, адже справу передали до суду ще 2021 року, коли Рощін дійсно представляв інтереси громади. Розгляд справи триває — наступне засідання 27 лютого 2024 року, але оскільки ані Рощін, ані Вербицька до суду не з’являються, розгляди справи трирічної давнини ще будуть тривати доволі довго.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв про те, що Алісу Вербицьку судитимуть за розкрадання бюджетних коштів разом із її бухгалтеркою Світланою Медвєдковою, яку також судитимуть ще й за державну зраду. 

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір