Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: нові закупівлі та корупційні кейси

Протягом останнього тижня «Антикорупційний вимір» моніторив закупівлі та справи, що пов’язані з корупційними порушеннями в Кіровоградській області. Пропонуємо стислий огляд головного.

Мільйони на піар. Щороку органи місцевого самоврядування замовляють публікації у ЗМІ та сюжети на телебаченні для висвітлення діяльності влади. Переважно йдеться про републікацію сайтами й газетами пресрелізів про заходи, які проводить влада та зйомки телеканалами «паркетних» заходів – сесій, комісій чи пресконференцій. Цьогоріч владні структури планують витратити на інформаційні послуги близько 3 млн грн. Значна частина коштів припадає на приватну телекомпанію TTV, яку називають наближеною до депутата облради від «Слуги народу».

Переплата в майже 3 мільйони. У Кропивницькому прокуратура через суд скасувала додаткові угоди до договорів щодо постачання електроенергії обласній лікарні та комунальному підприємству «Міськсвітло». В суді довели недійсність цих угод та стягнули з енергопостачальника надлишково переплачені 2,7 млн грн.

Завищена ціна в контракті оборонного замовника. Оборонна організація Квартирно-експлуатаційний відділ Кропивницького фігурує у справі про переплату на закупівлі деревини. За даними слідства, начальник відділу уклав угоду за завищеними цінами. Переплата становить понад 2 млн грн. Йому повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір