Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Неякісні генератори за завищеними цінами для шкіл та садочків Кіровоградщини: підозру отримав постачальник

Директору товариства на Кіровоградщині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Слідство вважає, що він постачав неякісні генератори за завищеною ціною. 

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, Знам’янська міська рада, що на Кіровоградщині, збиралась закупити 14 бензинових генераторів для місцевих шкіл та дитсадків. Згідно з договором, укладеним між відділом освіти та постачальником, останній доставив генератори наприкінці 2022 року.

Та виявилось, що підприємство не спеціалізувалось на генераторах, і придбаний міською радою товар не відповідав технічним та якісним характеристикам, а також гарантіям експлуатації. 

Попри те, що генератори були неякісні, ціни на них значно вищі від ринкових. Прокуратура встановила, що постачальник навмисне вніс до звітних документів дані про генератори, які відповідають характеристикам, хоч насправді поставлений товар відрізнявся. Це йому дало змогу заволодіти 800 тисячами гривень з місцевого бюджету. Директору фірми-постачальника повідомили про підозру у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем.

Що стосується керівниці відділу освіти, яка відповідала за цю закупівлю, її справа перебуває на розгляді суду.

Читайте також: Посадовців з Чорноморська запідозрили в розтраті 1,2 мільйона на генераторах

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір