Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Через порушення скасували договір на ремонт траси «Київ – Одеса» на 112 мільйонів

Прокуратура домоглась розірвання договору між Службою відновлення та підрядником на 112 мільйонів гривень, який уклали з порушенням процедури.

За інформацією Одеської обласної прокуратури, у жовтні 2021 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури провела відкриті торги. Шукали підрядника, який відремонтує транспортну розв’язку на трасі «Київ – Одеса» біля села Єреміївка. За результатами тендеру уклали договір з фірмою на майже 112 мільйонів гривень.

Проте без зрозумілих причин цей договір продовжили на 2022 та 2023 рік. На пролонгацію договору не було необхідного розпорядження та відсутні кошти у бюджеті. З цього приводу прокуратура звернулась з позовом до суду. Під час судового процесу замовник та підрядник договір розірвали, що дало змогу зекономити для бюджету 112 мільйонів гривень.

Йдеться про закупівлю робіт з «Капітального ремонту транспортної розв’язки на км 426+320 (с. Єреміївка) автомобільної дороги загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса». За даними порталу державних закупівель Prozorro, виконавцем робіт була фірма «Автомагістраль-Південь». 

За даними аналітичної платформи YouControl, фірма є фігурантом низки кримінальних проваджень.

Раніше чиновників Одеської міської ради викликали до суду через аукціон, пов’язаний з цим самим підрядником. У справі щодо аукціону з обрання підрядника для реконструкції Іванівського мосту прокуратура також вимагає скасувати результати тендеру. Тоді з ТОВ «Автомагістраль-Південь» уклали договір на 1 мільярд 609 мільйонів гривень. 

За даними YouControl, власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» до вересня 2022 року були одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний. Зараз кінцевим бенефіціаром є мешканець Одещини Олександр Бойко. 
Читайте також:На Одещині сільрада уклала договори на будівництво мережі водопостачання за вдвічі завищеними цінами на пісок і труби

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір