Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Не попали грошима по футбольному майданчику: В Одесі судитимуть підрядника та інженера технагляду

В суді розглянуть обвинувачення щодо директора підприємства-підрядника та інженера з технічного нагляду. Першого звинувачують в привласненні бюджетних коштів на реконструкції спортивного майданчика, а другого в тому,  що завірив фіктивні акти виконаних робіт. 

Як повідомляє ГУНП в Одеській області, Криничненська сільрада, що в Болградському районі, у жовтні 2021 році провела тендер на реконструкцію спортивного майданчика для мініфутболу зі штучним покриттям. Підряд на майже 2,3 мільйона гривень отримало приватне підприємство. 

Слідство встановило, що підрядник не виконав всі зобов’язання щодо реконструкції, хоча в документах він прозвітував про інше. Зокрема у звітності виконавець завищив вартість будівельних матеріалів, а також кількість зроблених робіт.

На думку слідчих, площу забудованого спортивного майданчика зменшили, для покриття використали дешевшу синтетичну траву й не облаштували опори освітлення й волейбольні стійки. Це дало змогу підряднику привласнити 275 тисяч гривень з оплати.

Окрім цього, сільська рада уклала договір з іншим приватним підприємством для здійснення технічного нагляду за реконструкцією спортивного майданчика. Правоохоронці вважають, що інженер технагляду змовився з директором підприємства-підрядника і завірив акти виконаних робіт, закривши очі на невідповідність.

Загалом сільська рада Криничного заплатила фірмі-виконавцю реконструкції 2,3 мільйона гривень. Поліцейські повідомили директору фірми-підрядника підозру у заволодінні коштами службовою особою, а інженеру — у складання службовою особою неправдивих документів. Справу щодо них розгляне суд. Фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: На Херсонщині фірма з орбіти Медведчука терміново проєктує ремонт спортивного майданчика

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір