Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині лікарня замовила ремонт у фігуранта справ про корупцію та відмивання грошей в Криму

Дунайська обласна лікарня в Ізмаїлі замовила капітальний ремонт майданчика за 671 292 гривень. Підрядником обрали компанію «Південьбуд-М» Михайла Подопригори, яка в останні роки отримала майже 60 підрядів на ремонти від керівництва медзакладу. Крім того, фірма згадується в кримінальному провадженні про привласнення грошей на ремонтах. А ще одна компанія пана Подопригори потрапила до переліку фірм, які ймовірно відмивали кошти для російських бізнесменів в Криму.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Керівництво КНП «Дунайська обласна лікарня» Одеської обласної ради без використання електронної системи уклало пряму угоду на 671 292 гривень з ТОВ «Південьбуд-М». За ці гроші фірма має зробити капітальний ремонт майданчика та елементів благоустрою біля стаціонарного відділення медзакладу. 

За даними аналітичного сервісу YouControl, компанія «Південбуд-М» була зареєстрована у 2017 році в місті Ізмаїл. Єдиним засновником і одночасно керівником фірми вказано Михайла Подопригору. Раніше фірмою керувала Ірина Заворотня з іншої компанії Подопригори під назвою Будівельне управління «Південбуд». 

Обидві фірми Михайла Подопригори «засвітилися» в кримінальних провадженнях. 

З судового реєстру відомо, що ТОВ «Південбуд-М» фігурує в матеріалах справи про привласнення, розтрату майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем. Дізнатися в якій якості фірма фігурує у справі наразі не вдалося, більша оскільки частина судових документів наразі недоступна. Інформація заборонена для оприлюднення, аби не розкрити фігурантам таємницю слідства.

Справу в якій згадується Будівельне управління «Південбуд» Михайла Подопригори відкрили слідчі ГУНП в АР Крим ще у 2017 році. Причина – виявлені факти зловживання повноваженнями службовими особами приватних фірм з метою одержання неправомірної вигоди та вчинення шахрайських дій. В матеріалах справи ТОВ БУ «Південбуд» значиться в переліку компаній, через які відмивали гроші, зароблені від незаконних оборудок власники компаній «Тавріда Електрик Україна» та «Таврида Електрик Дніпро». 

Слідчі зазначили, що серед отримувачів цих грошей колишній «виконуючий обовʼязки губернатора м. Севастополя в складі російської федерації» сепаратист Олексій Чалий

Він заснував «Тавріда Електрик Україна», а через свого брата депутата від фракції «єдина росія» Михайла Чалого володіє російською ПГ ТЭЛ «Таврида Электрик» у москві.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про те, що Дунайська обласна лікарня замовила ремонти в бомбосховищі у цієї ж фірми та «готельєрки». З 2018 року ТОВ «Південьбуд-М» Михайла Подопригори отримала від медзакладу 59 контрактів на майже 36 мільйонів гривень. 

Нажаль, у відкритих джерелах немає повної інформації про кількість та вартість договорів, які отримувала БУ «Південбуд» від чиновників Одещини. Однак згідно з даними Сlarity Project серед дозвільної документації розформованого вже ДАБІ є чимало дозволів на будівництво та ремонти, де підрядником значиться БУ “Південбуд”, а замовниками виступає Ренійська міська рада, підпорядковані їй органи.

Читайте також: Міцні зв’язки з депутатом від Слуг Народу та «свої» чиновники: Секрет успіху ізмаїльського підрядника

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір