Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі судитимуть поліціянта та його спільника за спробу нажитись на ухилянтах, — прокуратура

Перед судом постануть оперуповноважений кримінальної поліції з районного відділу Одеси та його ймовірний спільник. Слідство вважає, що правоохоронець разом зі своїм знайомим за хабарі переправляли військовозобов’язаних за кордон.

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, правоохоронець та його знайомий вирішили підзаробити на військовозобов’язаних чоловіках, які хотіли незаконно виїхати з України до Молдови. Допомога з перетином кордону коштувала ухилянтам від 3,5 до 5 тисяч доларів.

За цю суму спільники організовували супровід та консультували протягом шляху. Також до схеми хотіли долучити прикордонника. Йому обіцяли по тисячі доларів за кожного переправленого через кордон. Але прикордонник відразу поінформував поліцію щодо пропозиції, яка йому надійшла. 

У жовтні 2023 року знайомий правоохоронця на власній автівці в Одесі зустрів двох чоловіків, і повіз їх до пункту пропуску, де на них чекав прикордонник. Працівнику Держприкордонслужби віддали обіцяні 2 тисячі доларів — по тисячі за кожного переправленого. Після передачі коштів правоохоронця та спільника затримали. Поліцейського також затримали, його наразі звільнено з займаної посади.

Обом спільникам повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Їхню справу передали на розгляд суду. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також:Понад 5 тисяч доларів за нелегальний виїзд: Затримали жителя Одещини за переправлення ухилянтів за кордон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] Оперуповноважений кримінальної поліції з районного відділу Одеси та його ймовірний спільник. Слідство вважає, що правоохоронець разом зі своїм знайомим за хабарі переправляли військовозобов’язаних за кордон.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір