Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справу інспектора Укртрансбезпеки, який «обклав даниною» перевізників зерна на Одещині, передали до суду

До суду передали справу старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області. Його підозрюють в отриманні хабарів з перевізників зерна.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Слідство встановило, що інспектор вимагав неправомірну вигоду у перевізників сільськогосподарської продукції під виглядом того, що їхні вантажівки нібито везли понаднормову кількість зерна. 

Ціна одного перевантаженого автомобіля складала 1000 гривень. За цю суму інспектор пропускав вантажівки в обхід постів вагового контролю «Укртрансбезпеки». Слідчі задокументували випадки з 22 вантажівками, що проїхали за такою схемою. 

Також правоохоронці встановили, що 15 тисяч гривень хабаря інспектор отримав у грудні 2023 року, а під час одержання ще 7 тисяч гривень у січні 2024 року посадовця затримали. Інспектору повідомили про підозру в отриманні неправомірної вимоги та звільнили з посади. 

Редакція «Антикорупційного виміру» також писала про цю справу. Зокрема відомо, що інспектора Укртрансбезпеки затримали через одержання хабаря від директора ТОВ «Українська транспортна компанія ЛЗС».

Читайте також: Стало відомо з ким разом виводив землю на узбережжі затриманий голова ОТГ на Одещині

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір