Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині викрили податківицю: підозрюють, що допомогла підприємцю ухилитись від сплати податків

Співробітницю податкової інспекції у Кіровоградській області викрили на зловживанні службовим становищем. Правоохоронці вважають, що жінка допомогла підприємцю незаконно «зекономити» на податках понад 3 мільйони гривень. 

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, службовиця з податкової інспекції у Кіровоградській області, крім виконання основних обов’язків, неофіційно вела бухгалтерію для місцевого підприємця. Чоловік займався будівництвом доріг та автострад, й подав заяву до податкової про застосування до нього спрощеної системи оподаткування. Це б дало йому можливість платити менший податок.

Проте обсяг доходів підприємця значно перевищував той, до якого застосовується спрощена система. Слідство вважає, що податківиця знала про реальні прибутки та все одно задовольнила заяву підприємця. Завдяки цьому бізнесмен зміг зекономити й не платити державі майже 3,4 мільйона гривень. 

Співробітниця податкової інспекції отримала підозру у зловживанні службовим становищем. Їй загрожує до 6 років позбавлення волі.

Тим часом податківці у фейсбуці відреагували на повідомлення ДБР і повідомили, що зазначену працівницю було звільнено ще у 2017 році, а сам орган був реорганізований. Тобто жінка, яку підозрюють в зловживанні службовим становищем працювала у ГУ ДФС і Кіровоградській області, а зараз ця юридична особа вже знаходиться в стані припинення.  

Читайте також: Шість років позбавлення волі та 5 років колонії: Колишня одеська податківиця та її заступник оскаржують корупційний вирок

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір