Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Мутні» закупівлі, підозри та завершені розслідування: Антикорупційний огляд новин Одещини

Останній тиждень лютого виявився в Одеській області не надто насиченим на події, пов’язані з корупцією. Проте і пресслужбам правоохоронних органів, і журналістам, які моніторять закупівлі, було що розповісти. 

Зокрема, у низці справ, пов’язаних з корупцією правоохоронці завершили слідство і відрапортували про передачу обвинувальних актів до суду. Отже, невдовзі постануть перед судом: 

Крім того, прокуратура повідомила про підозру підприємцю, який виконував ремонт укриття у Хаджибейському районі Одеси. Слідство вважає, що під час виконання робіт підприємець вдався до службового підроблення та заволодів бюджетними коштами. 

Зрада в закупівлях 

Ренійська міська рада закупила 24 дизельні генератори для місцевих закладів освіти. Журналісти з’ясували, що частина генераторів була придбана за ціною, вдвічі вищою від ринкової. Крім цього, учасники тендеру скаржились на дискримінаційні вимоги. 

Ананьївський ліцей на Одещині без використання електронної системи підписав угоду на капітальний ремонт та облаштування укриття в селі Байтали. Підряд на майже один мільйон гривень віддали місцевому депутату Олександру Грицькому.

За даними порталу Clarity Project, з 2016 року Олександр Грицький отримав 135 підрядів на понад 31,8 мільйона гривень. Переважна кількість – від чиновників Ананьївської ОТГ. Але найбільше підрядів він отримав від відділу з питань будівництва, житлово-комунального господарства та інфраструктури Ананьївської міської ради. 

Дружина депутата Юлія Грицька очолює юридичного відділу апарату Ананьївської міської ради. Його батько, Володимир Грицький, колись працював директором КП «Ананьїв-Водоканал», а мати Галина Леонідівна свого часу також отримувала підряди від місцевих чиновників. Брат ананьївського депутата Сергій Грицький був кандидатом в депутати ВРУ у 2019 році та працював помічником депутатки Одеської міської ради Лілії Леонідової. 

Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір