Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Болграді депутатка від ОПЗЖ заробляє на годуванні малозабезпечених

Центр надання соціальних послуг в Болграді заплатить майже 400 тисяч гривень за постачання готових обідів для малозабезпечених мешканців міста. Постачати страви за бюджетні кошти буде депутатка Болградської міської ради Лілія Герасічкіна.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Комунальне підприємство «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради уклав угоду з надання кейтерингових послуг на 399 945 гривень. Йдеться про постачання 6 153 порцій готових обідів, які два рази на тиждень будуть видаватися мешканцям Болграду, які опинилися у складних життєвих обставинах. Середня вартість одного обіду обійдеться бюджету в 65 гривень.

Угоду чиновники уклали з ФОП Лілія Герасічкіна без використання електронної системи. Тобто вони самі обрали постачальника, якого хотіли. 

Цікаво, що Лілія Герасічкіна є діючою депутаткою Болградської міської ради від забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя». Згідно з декларацією про доходи за 2022 рік, чистий дохід від підприємницької діяльності депутатки склав 385 718 гривень. Згідно з даними платформи Clarity Project, з 2018 року Герасічкіна регулярно отримує від міських чиновників та організацій підряди. За цей час з нею підписано 28 договорів на 1,73 мільйона гривень.

У 2023 році Лілія Герасічкіна ще й отримала від Болградського виконкому дозвіл на розміщення тимчасової споруди в місті. 

Крім того, вона отримала в оренду за 800 гривень частину приміщень під їдальню в місцевому Будинку культури. Під час карантину через COVID-19 містяни скаржилися в соцмережах, що їдальня депутатки продовжувала працювати попри заборону. 

Сторінка депутатки в соціальній мережі фейсбук виглядає специфічно. Пані Герасічкіна не використовує соцмережі для виявлення громадянської позиції чи інформування про бодай якусь депутатську діяльність. Також там немає війни, трагедій чи іншої «політики». Проте є бутерброди, млинці і вітання знайомих з днями народжень.    

Читайте також: Прокуратура VS Табалові: На Кіровоградщині правоохоронці взялися за багаторічного постачальника управління освіти

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір