Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Южноукраїнські чиновники уклали угоду з обвинуваченим у корупційному злочині

Управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради без проведення відкритих торгів підписало договір на капремонт трубопроводу на вулиці Енергобудівників. Роботи буде виконувати компанія «Ресурстехнобуд», засновник якої проходить обвинуваченим за корупційний злочин.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Вартість робіт складає 2,3 млн бюджетних грн. Ремонт підрядник має завершити до 1 квітня поточного року. 

ТОВ «Ресурстехнобуд» зареєстроване 2009 року у Львівській області. Засновником компанії значиться Євген Шкраба. Компанія активно отримує бюджетні підряди в Київській, Черкаській і Миколаївській області, вже уклавши угод на загальну суму 187,5 млн бюджетних гривень, ще очікують підписання угоди на суму 6,5 млн гривень. 

42 договори на суму майже 87 млн з ТОВ уклала філія «Енергоатому» Південноукраїнська АЕС у Южноукраїнську.

При цьому Євген Шкряба разом з низкою інших осіб проходить обвинуваченим по справі щодо можливої розтрати бюджетних коштів. 

За матеріалами справи, компанія «Ресурстехнобуд», починаючи з 2014 року, уклала низку угод з департаментом капбудівництва Черкаської ОДА на реконструкцію очисних споруд на загальну суму 28,8 млн бюджетних грн. Однак частина фактично виконаних робіт на загальну суму 2,1 млн бюджетних грн не зазначена в кошторисі проєктно-кошторисної документації. Але гроші за них компанії перераховані.  

Наразі справу розглядає Вищий антикорупційний суд. Розгляд затримується через те, що одна з фігуранток справи на початку повномасштабної агресії росії виїхали за межі України в Чехію й перестала виходити на зв’язок. 

Читайте також: Скільки коштує «відкосити» від мобілізації

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір