Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Соратнику Труханова можуть «вийти боком» грудневі жнива: ведеться слідство

Правоохоронці розслідують можливе привласнення грошей на ремонті покрівель двох учбових закладів. Слідчі з’ясували, що чиновники уклали мільйонні договори на початку грудня і вже через 20 днів повністю оплатили роботи. Виконавцем виявилася фірма, власник та керівник якої балотувався від партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам» до Саратської селищної ради. 

Як з’ясував «Антикорупційний вимір», поліція веде розслідування в межах провадження №42023162270000030 від 07.06.2023 року за фактом виявлення ознак привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинені в умовах воєнного стану. 

Наразі слідчі отримали дозвіл Болградського районного суду для проведення огляду разом з експертами одного з навчальних закладів. Всього ж в провадженні фігурує два ліцеї. Так, слідство встановило, що 07.12.2022 відділом освіти Теплицької сільської ради Болградського району укладено з ПП «ТОРГСТРОЙСЕРВІС»:

  • договір на проведення заходів з енергозбереження — капітальний ремонт покрівлі Теплицького ліцею з початковою школою та гімназією Теплицької сільської ради Болградського району на суму 1 794 988,00 грн.
  • договір на проведення заходів з енергозбереження — капітальний ремонт покрівлі Веселокутського ліцею з початковою школою та гімназією Теплицької сільської ради Болградського району на суму 3 470 266,00 грн.

Уклавши 7 грудня договори на капітальні ремонти на суму в понад 5 мільйонів гривень, чиновники, за даними вебпортал використання публічних коштів spending вже 28 грудня все оплатили. 

Ці обставини свідчать про можливу розтрату грошових коштів, допущену службовими особами відділу освіти Теплицької сільської ради Болградського району, вважають правоохоронці. 

Було призначено експертизу і нещодавно слідчій отримав клопотання експертів ТОВОФ «ІНЮГ-Експертиза» про те, що для проведення призначеної судової будівельно-технічної експертизи необхідно забезпечити безперешкодний доступ та належні умови праці для проведення натурного огляду об`єкта дослідження.

Виконавцем робіт на обох об’єктах була фірма «ТОРГСТРОЙСЕРВІС».  

Ця фірма, за даними  порталу clarity-project.info, уклала з чиновниками 70 договорів на загальну суму понад 18 мільйонів гривень. 

Цікаво, що у 2021 році фірма-підрядник подавала на торги документи, в яких зазначила, що має 3 працівників. Тож здійснення ремонтів на понад 5 мільйонів за 20 днів на 2 об’єктах виглядає ще більш підозріло. Хоча, можливо, кількість персоналу між цими тендерами суттєво зросла.

З документами, що у фірмі працює три особи, включаючи директора, вона, до речі, виграла підряд на 200 тисяч на ремонт огорожі. 

За даними аналітичної платформи YouControl, власником і керівником фірми є мешканець села Зоря Володимир Брітков. Цей пан балотувався від партії одеського мера «Довіряй ділам» до Саратської селищної ради у 2020 році. 

Цікаво, що підписантом у фірми підрядника є Валентин Володимирович Брітков. За даними паспорту Володимира Бріткова, який він подавав в пакеті документів на відкриті торги, Валентин Брітков його син. 

Валентин Брітков притягався до відповідальності у справі про захист економічної конкуренції  щодо антиконкурентних узгоджених дій. 

За заявою Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України з Валентина Бріткова на користь держави мали б стягнути понад 1 мільйон гривень. До цієї суми входить штраф в розмірі понад пів мільйона гривень та пеня. 

Однак, судячи з інших наявних в реєстрі справ, цей пан оголосив себе банкрутом. 

І після цього, фірма неплатоспроможного підприємця та його батька продовжила отримувати підряди за бюджетний кошт. 

Читайте такожСестра селищного голови на Одещині отримала підряд на 100 тисяч з бюджету

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір