Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Сестра селищного голови на Одещині отримала підряд на 100 тисяч з бюджету

Ширяївська селищна рада на Одещині закуповує за бюджетні кошти невідомі ритуальні товари у сестри очільника цієї ж громади Віктора Полюганича. Днями на Prozorro постфактум була опублікована чергова угода про придбання у сестри Полюганича товарів на майже 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Ширяївська селищна рада Березівського району провела закупівлю 90 одиниць таємничої «фурнітури ритуальної належності» на суму 99 900 гривень. Закупівлю проводили без використання електронної системи, а отже підрядника обирали за попередньою домовленістю і на власний розсуд. Постачальником чиновники призначили ФОП Євгенію Полюганич – сестру Ширяївського селищного голови Віктора Полюганіча.

За даними платформи Clarity Project 42-річна Євгенія Полюганич зареєстрована як підприємиця з грудня 2020 року. За кілька місяців після реєстрації вона отримала в оренду на 5 років фасадне приміщення площею 17 кв. м на першому поверсі будівлі КП «Ширяївська друкарня». Аукціон проводили зі зниженням стартової орендної плати на 50%. Єдиною учасницею була сестра голови громади. Вартість оренди склала 591 гривню 11 копійок на місяць. Протокол проведення аукціону Віктор Полюганіч підписав особисто.

Отримувати бюджетні контракти Євгенія Полюганич почала вже у червні 2022 року. Наразі йдеться про девʼять угод на 371 220 гривень від Ширяївської селищної ради і дві угоди на 28 120 гривень від сусідньої Петровірівської сільради. Всі вони укладалися напряму, а отже конкурентів у Євгенії Євгенівни не було. Цікаво, що і самі договори підлеглі Полюганича на Prozorro чомусь не публікували, а тому й неможливо дізнатися, що саме купувалося і по яких цінах.

Раніше «Антикорупційний вимір» розповідав про те, що голова Ширяївської ОТГ Віктор Полюганіч звинувачується в розкладанні мільйонів на неіснуючому ремонті доріг, а його батька судять за напад і пограбування фермера. Тоді також йшлося про його родичку Євгенію. Після виходу статті вона повідомила, що є сестрою селищного голови, але не має стосунку до його діяльності. Також жінка повідомила, що колись мала відношення до правоохоронних органів.

Після вказаної публікації «Антикорупційного виміру» пані Полюганіч активно писала журналістам редакції в соцмережах і намагалася звинуватити «Антикорупційний вимір» в тому, що матеріал про її брата був нібито замовним та «проплаченим» якимось «перевертнем в погонах», а також «мільйонером» і в минулому прокурором Олегом Кривовидом, який з її слів причетний до певних злочинів. Відтоді редакція «Антикорупційного виміру» уважно слідкує і за діяльністю експрокурора Білгород-Дністровського району Олег Кривовиди, який нині є депутатом Ширяївської селищної ради. 

Якщо вам є що повідомити про нього, зробити це можливо в розділі «Контакти».

Тим часом про спонсорів нашої діяльності можна дізнатися в розділі «Донори та Партнери». Також всі бажаючі можуть стати спонсорами нашої діяльності в розділі «Допомогти проєкту»

Читайте також: Стало відомо з ким разом виводив землю на узбережжі затриманий голова ОТГ на Одещині  

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір