Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині чоловік очільниці сільради намагається отримати 646 000 гривень допомоги завдяки виконкому

Виконавчий комітет Знамʼянської сільської ради на Одещині три роки поспіль подає чоловіка очільниці громади на отримання грошей для покращення житлових умов. Цьогоріч, завдяки підлеглим дружини, він може отримати від держави на житло 646 тисяч гривень.

Про це редакції «Антикорупційний вимір» повідомив член виконавчого комітету Василь Сидорак.

Члени виконкому своїм рішенням затвердили протокол місцевої комісії, в якому йдеться про використання у 2023 році субвенції на виплати грошової компенсації для отримання житла для осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав та членів їх сімей. Таке рішення було ухвалене на минулому засіданні виконавчого комітету Знам’янської сільської ради, 20 лютого 2024 року. 

Зокрема члени виконкому голосували «за» подачу до Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА пропозиції на надання компенсації Володимиру Тринчі – чоловіку Знамʼянської сільської голови Валентини Тринчі. Сама очільниця громади і відповідно виконкому, за це питання не голосувала. Також її голос не врахований, хоча вона є головою комісії. Валентина Тринча заявила про наявний у неї конфлікт інтересів. Проте, рішення було прийняте.

«Третій рік поспіль виконком Знам’янської сільської ради подаватиме чоловіка Знам’янського сільського голови — як учасника бойових дій на територіях інших держав (“афганець”) — на отримання з державного бюджету грошової компенсації на житло. Пропозиція щодо компенсації цього року складатиме 646 тисяч гривень.

В протоколі комісії відсутнє обговорення цього питання — тому невідомо чи розглядались інші пропозиції, чи вивчалась реальна потреба в компенсації на житло учасникам бойових дій указаної категорії (станом на 01.01.2022 їх кількість в громаді – 32 особи). Зрештою чи враховувалось те, що дах над головою у Тринчі Володимира все-таки є, як і стабільна робота в одному з відділів Знам’янської сільської ради» — написав Сидорак Василь.

З декларації про доходи Валентини Тринчі за 2023 рік відомо, що її чоловік щомісячно отримує близько 11 300 гривень пенсії. Крім того, він працює у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Знамʼянської сільради, де його зарплата складає близько 11 600 гривень.

Також відомо, що подружжя має будинок площею 135.6 кв.м. Він належить сільській голові, а чоловік має право користування. Також пані Валентині належить три земельні ділянки.

У 2022 році колеги з видання «Інтент» писали, що чоловік Валентини Тринчі може отримати 350 тисяч на покращення житлових умов завдяки рішенню виконкому.

Читайте також: Сестра селищного голови на Одещині отримала підряд на 100 тисяч з бюджету

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір