Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

З’ясувалося, кого з депутатів з Одещини затримали на хабарі у 20 тисяч доларів

Нещодавно Одеська обласна прокуратура повідомила про затримання на хабарі депутата Білгород-Дністровської районної ради. Він, вважають правоохоронці, пропонував підприємцю за хабар допомогти отримати в оренду землю біля села Молодіжне.

Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що депутат, про якого йдеться – це Анатолій Хмільківський з політичної партії «За Майбутнє». В Білгород-Дністровській районній раді він очолює постійну комісію з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою. Крім того, працює директором комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Білгород-Дністровської районної ради». Від цієї посади його нещодавно відсторонив слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси.

В матеріалах справи вказано, що 8 січня в приміщенні ресторану готелю «Атлантік» на вулиці Генуезька 24А депутат зустрівся з підприємцем та запропонував йому «допомогу» за 20 000 доларів хабаря. Обіцяв повпливати на депутатів Великодолинської селищної ради аби ті ухвалили рішення про передачу бізнесмену в оренду земельних ділянок площею 4 гектари поряд з селом Молодіжне. 

31 січня Хмільківський, за даними з судової ухвали, заявив про необхідність передати йому першу частину хабаря – 10 000 доларів. Сказав, що це необхідно зробити до моменту офіційного звернення підприємця до селищної ради із заявою про дозвіл на розробку технічної документації та засідання селищної ради. А вже 9 лютого під час отримання грошей депутата затримали. 

За два дні після затримання депутату обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Одеському слідчому ізоляторі з альтернативою виходу під заставу в розмірі понад 4 мільйони гривень. Станом на кінець лютого Анатолій Хмільківський ще перебував у СІЗО.

Доречі, Анатолій Хмільківський у 2019 році «засвітився» на скандальних відеозаписах зустрічей брата голови Офісу президента Дениса Єрмака. Хмільківський зустрівся з ним, щоб обговорити можливість отримання роботи в Одеському регіоні. Цікавився посадою «зама по економіці» на Одещині. 

У коментарі журналістам «Радіо Свободи» Анатолій Хмільківський спочатку сказав: «Перший раз про це чую абсолютно. Ви, мабуть, помилилися». Утім, потім підтвердив усі факти трудової біографії, які він озвучував під час співбесіди, зафіксованої на відео: «Я не пам’ятаю цього випадку. Я як громадсько-політичний діяч і людина з бізнесу спілкуюсь з різними людьми на різні теми. Якщо я спілкувався з людиною, не знаючи, що це Єрмак, допускаю цю ситуацію… Якщо говорити про те, чи мені пропонували посаду заступника в якійсь області, наприклад, на прізвище Єрмак – ні, не пропонували».

Читайте також: Заступник ексголови Одеської ОВА на лаві підсудних: подробиці справи, імена спільників, поламані електронні браслети – ФОТО, ВІДЕО

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір