Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Мене підставили»: Суд обрав запобіжний захід керівнику кропивницького театру (оновлено)

У Ленінському райсуді Кропивницького обрали запобіжний захід Сергію Корнієнку, очільнику обласного театру. Суддя Катерина Юрʼєва ухвалила на час слідства відправити підозрюваного під варту на 2 місяці. Також визначила можливість внесення застави у сумі 242,2 тис. грн. 

Сергій Корнієнко наполягає на тому, що його підставили. Прокуратур каже, що окрім робочого місця за хабар було обіцяно бронь від армії.

Як «Антикорупційний вимір» повідомляв раніше, його затримали за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Нібито за 3,5 тис. доларів обіцяв працевлаштування у театрі. Кошти буцімто передали двома траншами.

Перед початком судового засідання кореспондентка видання «Антикорупційний вимір» поцікавилася позицією підозрюваного щодо справи. Він сказав, що провину не визнає, а справа сфабрикована. 

«Мене підставили і те, що кажуть, що була особиста вигода чи нажива, це все не правда. Мене підставили. Я дуже довіряв людям тут», – сказав Корнієнко. 

На уточнення, чи він повʼязує справу з професійним життям чи політичними факторами, сказав про політику.

Оновлено:

Зі слів прокурора Кіровоградської обласної прокуратури Юрія Стаха, за версією слідства, кошти передавались за працевлаштування на посаду фахівця із компʼютерного дизайну.

«Особа озвучувала, що після працевлаштування ми здійснюватимемо заходи щодо твого бронювання», – повідомив прокурор. 

Чи оскаржуватиме прокуратура визначений судом розмір застави вирішать після ознайомлення із повним текстом судової ухвали. Також прокурор повідомив, що подав клопотання до суду про відсторонення підозрюваного від посади на 2 місяці.

Засідання відбулося у закритому режимі. Суддя Катерина Юрʼєва задовольнила клопотання адвоката підозрюваного Олексія Пільгуя, який просив про закрите слухання через можливе розголошення відомостей про особисте життя та стан здоров’я його клієнта. 

Він просив про нічний домашній арешт. Прокуратура клопотала про тримання під вартою терміном 2 місяці з можливістю внесення застави у сумі 1 млн грн. 

У підсумку суддя обрала Корнієнку тримання під вартою з можливістю внести заставу. У разі внесення коштів він має утриматися від спілкування зі свідками, здати паспорт на зберігання.

Корнієнко очолив театр у вересні 2023 року. Призначення супроводжувалося конфліктом, адже більша частина колективу виступила проти звільнення попереднього керівника — Вʼячеслава Вандрашека, який до окупації працював у Херсонському театрі. Заміна очільника відбулася на фоні політичних пертурбацій у Кіровоградській облраді, якій підпорядкований театр. А саме після голосування більшості депутатів за звільнення тодішнього очільника ради Сергія Шульги. 

Після невдалого конкурсу з обрання очільника театру Шульга призначив Вандрашека керувати установою на час воєнного стану. Зі звільненням Шульги нове керівництво облради замінило призначених ним посадовців у низці комунальних закладів. 

У випадку доведення вини Сергію Корнієнку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. До винесення вироку він вважається невинуватим.

Після повідомлення про затримання директора, в облраді заявили, що його відсторонять від посади. 

Довідково. Сергій Корнієнко народився в 1988 році в Прилуках Чернігівської області. У 2012 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого за спеціальністю «режисура драматичного театру». З 2021 року – викладач акторської майстерності у своїй альма-матері. поточного творчого шляху режисував вистави в Київському молодіжному інтерактивному театрі «МІСТ», Хмельницькому музично-драматичному театрі ім. М. Старицького, у Київському академічному молодіжному театрі тощо. Працював головним режисером в Українському драматичному Малому театрі. Засновник і директор школи акторської майстерності «Euphoria».

ФОТО: Антикорупційний вимір

Читайте також: Спільник судді з Кропивницького, звинуваченого у хабарництві, визнав себе винним

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір