Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Переплатив «Епіцентру»: Екскерівника КП «Парки Херсона» підозрюють у розтраті понад 700 тисяч гривень

Про підозру у розтраті  майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України) повідомили колишньому керівнику комунального підприємства в Херсоні. З тексту підозри Херсонської обласної прокуратури зрозуміло, що йдеться про екскерівника КП «Парки Херсона» Сергія Данилова, повідомляє «Антикорупційний вимір».

За даними слідства, у січні 2023 році між комунальним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір про придбання понад 4 тисяч ОСБ плит вартістю майже 2,5 млн грн. 

Нехтуючи принципом максимальної економії при здійсненні публічних закупівель, підозрюваний підписав видаткову накладну на придбання ОСБ-плит, які на 30% дорожче від середньоринкової ціни такого товару в Україні, повідомляють у прокуратурі. Зрештою підприємство здійснило оплати і слідчі нарахували розтрату бюджетних кошів у сумі понад 733 тисячі гривень. 

«Антикорупційний вимір» дослідив, про яку саме закупівлю OSB-плит йдеться, це угода на суму 2,493 мільйона гривень. Купували без використання електронної системи закупівель, напряму. 

КП «Парки Херсона» придбало у ТОВ «Епіцентр»  4190 таких плит (ними зазвичай закривають розбиті через обстріли росіян вікна) вартістю 595 грн за кожну плиту. Якщо розрахунки слідчих вірні, то плити мали коштувати приблизно по 420 гривень за одиницю.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що вже за нової дирекції КП «Парки Херсона» купує 2 бортових автомобілі СБМ БП-27 на базі шасі JAC №120 у постачальника, який «засвітився» у фіктивних закупівлях.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір