Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

VOR.101: На Кіровоградщині майору ДСНС присудили штраф у справі про вимагання

Кіровський райсуд Кропивницького присудив штраф 34 тисячі гривень Павлу Буряку, начальнику караулу пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. За даними слідства, майор служби цивільного захисту взяв хабар за працевлаштування чоловіка в структуру ДСНС.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на вирок суду від 12 березня.

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2023 року Павло Буряк зустрівся в Олександрівці Кіровоградської області зі знайомим. Той поцікавився, чи в структурі ДСНС нема вакансії.

Як каже слідство, Буряк вирішив «підзаробити» й запропонував вплинути на колег, аби чоловіка взяли на роботу. Нібито за свою «послугу» попросив 1500 доларів, із яких 400 доларів необхідно було надати одразу, а решту – після працевлаштування й отримання зарплатні.

Згодом сума обговореної винагороди зросла. Слідство задокументувало, що Павло Буряк отримав від кандидата в деесенесники декілька траншів: 200 доларів, згодом 500 доларів, потім ще 1500 гривень. У жовтні, йдеться у вироку, посадовець зателефонував знайомому й повідомив, що той має переказати на банківську картку ще 1250 гривень для пришвидшення процедури працевлаштування. У листопаді Буряк отримав 1500 доларів після чого його затримали.

У лютому 2024 року обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд врахував щире каяття, сприяння розслідуванню та затвердив угоду. У підсумку суд визнав Буряка винним за ч.2 ст.369-2 КК України (обіцянка вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе) та присудив штраф. Ще він має сплатити 7,4 тисячі гривень за технічні експертизи.

Станом на 23 березня у Реєстрі НАЗК немає повідомлень про подання ним декларації після звільнення.

Натомість в «Антикорупційному вимірі» помітили у декларації згадку про членство Павла Буряка у громадській організації «Федерація пожежно-прикладного спорту Кіровоградщини». Об’єднання зареєстроване у 2012 році за адресою головного управління ДСНС в області.

Першим очільником ГО був тодішній керівник управління Віктор Федорчак. Нині він обвинувачений у справі про службову недбалість на посаді очільника ДСНС Одещини, коли в області сталася низка пожеж із загиблими. На Кіровоградщині ж професійне об’єднання рятувальників наразі очолює Олексій Родіонов – перший заступник чинного очільника служби в області Віталія Миронюка.

До слова, при реєстрації організації деесенесники вказали красномовну адресу електронної пошти – vor.101@mail.ru

Читайте також: Суддя з Кропивницького опинився на лаві підсудних за спробу «допомогти» винуватцю смертельного ДТП

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір