Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддя з Кропивницького опинився на лаві підсудних за спробу «допомогти» винуватцю смертельного ДТП

До суду передали справу судді Кропивницького апеляційного суду, якого разом зі знайомим викрили на отриманні хабаря. Гроші судді передали для того, аби добитись м’якшого вироку для винуватця смертельної автомобільної аварії. 

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, суддя через свого знайомого — колишнього співробітника органів Внутрішніх справ — повідомив представникам винуватця ДТП про можливість вирішити справу за гроші.

Як встановило слідство, за 10,5 тисячі доларів суддя обіцяв добитись пом’якшеного вироку для обвинуваченого в суді апеляційної інстанції. Оскільки за вироком суду першої інстанції, чоловіку, який збив насмерть жінку на мотоциклі, призначили покарання у вигляді позбавлення волі. Але попри обіцянки судді, колегія суддів в апеляційній інстанції залишила вирок без змін, тож винуватець ДТП залишився за ґратами.

Тому частину суми суддя та його спільник повернули. Під час обшуків у судді знайшли лише 450 доларів від згаданого хабаря. Судді повідомили підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах. Обвинувальний акт щодо нього передали до суду. 

А от справу його спільника виділили в окреме провадження. Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що йдеться про знайомого судді, колишнього поліцейського В’ячеслава Даньшина. Він визнав провину та зобов’язався дати свідчення щодо судді. Суд виніс вирок, за яким визнав винним Даньшина у пособництві в отриманні хабаря посадовою особою. Йому призначили покарання 5 років позбавлення волі та на рік заборонили обіймати посади у владі. Водночас суд звільнив чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки. Ще він зобов’язався перерахувати 50 тисяч гривень на ЗСУ.

Читайте також: На Кіровоградщині правоохоронці взялися за багаторічного постачальника управління освіти

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір