Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Двох підрядників підозрюють у розкраданні 3,7 мільйона на відновленні після обстрілів енергетики Одещини

Директори двох підрядних компаній отримали підозри у розкраданні 3,7 мільйона гривень на відновленні енергетичної інфраструктури Одещини після ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. Національна енергетична компанія «Укренерго» замовила підрядній організації роботи з відновлення мереж в Одеській області. Йдеться про пошкодження інфраструктури, яких зазнав регіон минулоріч взимку через російські обстріли.

Згідно з договором, підрядник мав виконати будівельно-монтажні роботи на енергообладнанні, зокрема демонтувати два пошкоджених трансформатори, аби на їх місці встановити та підключити нові. 

Підрядник у процесі робіт вирішив залучити субпідрядну логістичну компанію, директором якої був його знайомий. Підрядник із субпідрядником внесли до актів виконаних робіт вартість перевезення трансформаторів. Слідство вважає, що директори фірм знали, що автотрансформатори вже доставлені в необхідні місця й внесли до актів неправдиві відомості з метою наживи.

Таким чином державі завдано збитків на 3,7 мільйона гривень, встановили правоохоронці. Директорам обох компаній повідомили підозри у заволодінні державними коштами та службовому підробленні. Їм готують запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави, рівній сумі збитків, а саме 3,7 мільйона гривень.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: На Одещині судять підрядника за розкрадання майже 2 мільйонів на будівництві трубопроводу

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір