Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

7 тисяч доларів за відстрочку від призову: Судитимуть прикордонника та військовослужбовця з Одещини

До суду передали справу інспектора прикордонної служби на Одещині та військовослужбовця Роздільнянського військкомату. Посадовців підозрюють у тому, що вони за хабар обіцяли оформити відстрочку від призову.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Слідство встановило, що у січні 2024 року прикордонник з військовослужбовцем ТЦК зв’язались з родичами військовозобов’язаного. Вони повідомили, що чоловіка чекає мобілізація з подальшим відправленням у зону бойових дій.

Але також вони повідомили про можливість уникнути мобілізації й отримати відстрочку на пів року, вважають правоохоронці. Сім’ї призовника ця послуга вартувала 7 тисяч доларів. 

Прикордонник та військовослужбовець ТЦК кошти отримували частинами. Спочатку 1,2 тисячі доларів взяли за виготовлення документів з фальшивим діагнозом. Це дало б змогу зняти військовозобов’язаного з обліку у Роздільнянському ТЦК. Під час отримання другої частини коштів у лютому 2024 року обох посадовців затримали.

Їм повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Справу передали до суду.

Читайте також: В обхід пунктів пропуску за 2 тисячі доларів: мешканця Одещини затримали за спробу дати хабаря прикордоннику

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір