Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Криптовалюта, акції польських компаній та мільйонні доходи дружини: що цікавого у декларації миколаївського мера Сєнкевича

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич за 2023 рік задекларував доходи свої та дружини. З декларації відомо, що статки подружжя за минулий рік поповнились криптовалютою,  а дружина Катерина Сєнкевич заробила 4,8 мільйона гривень.

Про це пише «Nikcenter». З декларації миколаївського мера відомо, що у 2023 році на посаді очільника міськради він заробив 678 тисяч гривень, тоді як доходи його дружини від підприємницької діяльності склали 4,8 мільйона гривень. Дружина Олександра Сєнкевича Катерина від початку повномасштабного вторгнення проживає у Польщі з двома дітьми. Там вони орендують квартиру на 68 кв. метри.

Жінка у 2023 році придбала корпоративні права в зареєстрованих в Польщі компаніях «Чарне Може ЛЛСі» та «Сольна Справа ЛЛСі». Також Катерина Сєнкевич володіє

39% корпоративних прав в українських компаніях ТОВ «FFW Mykolayiv» та ТОВ «Блінк Ріекшн Інтернешнл». 

Щодо самого мера, то він як і раніше декларує дві земельні ділянки та дві квартири в Миколаєві. Це майно він придбав ще у 2007-2008 роках. 

Журналісти неодноразово відмічали любов мера та його дружини до віртуальних грошей, тож у 2023 році статки подружжя поповнилися криптовалютою на суму 18 тисяч 199 гривень. Йдеться про Bitcoin, SOL та Ethereum.

Та все ж раніше основним джерелом доходу Олександра Сєнкевича була зарплата мера. Також від профспілки Миколаївської міськради він отримав грошовий подарунок у розмірі 2,7 тисячі гривень.

Читайте також: У 2022 році родина мера Миколаєва розжилась криптою

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір