Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський підрядник «погорів» на змовах: як в партії мера заробляють на протипожежній безпеці

Антимонопольний комітет України виявив ознаки змови учасників торгів, що стосувались протипожежної безпеки містян. Впродовж трьох років бізнесмен з партії Труханова отримував від мерії підряди, конкуруючи, на думку АМКУ, з фейковим учасником торгів. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на Південне міжобласне відділення АМКУ.

Одеські антимонопольники повідомили, що знайшли ознаки узгоджених дій між двома учасниками торгів, які проводили комунальні підприємства Одеси та Одеської області. Йдеться про 14 закупівель послуг технічного обслуговування та цілодобового спостерігання систем протипожежного захисту. 

За даними АМКУ, до схеми з фейковим «конкурентом» вдалось керівництво приватного підприємства «Спецпожсервис-Юг». Впродовж 2021-2023 років фірма ймовірно порушувала закон заради заробітку на системах сповіщення про пожежі. Аби отримати бюджетні мільйони підприємство  використовувало підставне ПП «Спецавтоманика-2007», з яким завчасно узгоджувало діяльність.

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення АМКУ на основі знайдених колегами фактів почала розгляд справи щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції під час спільної участі у торгах вищезгаданих підприємств.

Важливо зазначити, що за даними YouControl, власником та керівником ПП «Спецпожсервис-Юг» є Владислав Касаткін. Під час минулих виборів він балотувався до Одеської міськради від партії Труханова «Довіряй Ділам». Ба більше, кілька років тому вивіска з логотипом партії Труханова була розміщена на вході до офісу підприємства Касаткіна. Тобто підрядник мерії облаштував у себе на Івана та Юрія Лип, 76 громадську приймальню політичної партії Одеського міського голови.

Керівником і єдиним власником ПП «Спецавтоманика-2007» в YouControl значиться Микола Шигіда, зареєстрований у місті Чорноморськ. У базі платформи Clarity Project редакція знайшла значно більше ніж АМКУ закупівель, де конкурентами були фірми Шигіди і Касаткіна. Загалом з 2016 року таких закупівель було понад 100.

Також «Антикорупційний вимір» писав, що педагогічний університет в Одесі замовив послуги з влаштування систем пожежної сигналізації, керування евакуюванням, централізованого пожежного спостерігання у ПП «Спецпожсервіс». Підприємство хоч і записане на колишню слідчу ДФС Світлану Черноморець, але редакції вдалося знайти докази звʼязку з «Спецпожсервис-Юг» Касаткіна. І так само обидві фірми неодноразово удавали, що конкурують за бюджетні підряди.

Читайте також: Укриття на Одещині довірили будувати компанії, власник якої був у розшуку й «засвітився» у крадіжці. На кону 17 мільйонів і життя дітей

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір